Donald Trump amerikai republikánus párti elnökjelölt felesége helyreigazítást követelt csütörtökön a People magazintól a férjét vádoló egyik nő kijelentései miatt.

Melania Trump – Donald Trump szlovén származású exmodell felesége – a People magazintól követelt helyreigazítást és bocsánatkérést, mert szerinte a férjét szexuális zaklatással vádoló nők egyike, akit a lap megszólaltatott, nem az igazat mondta.

Natasa Stoynoff sztoriját a magazin a szerdai internetes kiadásában közölte. A nő azt állította, hogy 2005-ben Donald Trump – akinek a felesége nem volt otthon – nekitámadt a floridai Trump-villában és fogdosni kezdte őt. Stoynoff azt mondta, azért látogatott a floridai villába, mert riportot akart írni Trumpék házasságkötésének egyéves évfordulójáról. Majd azt mesélte a People magazinnak, hogy az incidens után összefutott New Yorkban Melania Trumppal, aki megkérdezte tőle: “Natasa, miért nem látunk téged mostanában?”. Majd búcsúzóul át is ölelte őt.

Melania Trump ügyvédje levélben tudatta a People illetékeseivel, hogy: “Ms. Trump nem találkozott Ms. Stoynoffal az utcán, következésképpen semmiféle beszélgetésre nem került sor. A két nő nem áll egymással baráti kapcsolatban, de még barátságos viszony sincs köztük. A kérdéses időben, még ha találkoztak volna is az utcán, Mrs. Trump nem ismerte volna fel őt”.

A levél jogi következményekkel fenyegette meg a lapot, ha nem vonja vissza a szóban forgó állításokat. Ugyanakkor az ügyvéd nem tesz említést a Donald Trumpot illető vádakról, amelyeket egyébként a republikánus elnökjelölt nyilvánosan cáfolt.

MTI/Járai Judit, Washington