Eladták a Budapest XI. kerületében található Kopaszi-gátat a területet eddig tulajdonló portugál társaságok. A vevő a hazai Market Építő Zrt., amely iroda- és lakóházakat kíván építeni az 56 hektáros ingatlanra.

Közel egyéves tárgyalássorozatot követően megvásárolta a Kopaszi Gát Kft.-t a Market-csoporthoz tartozó Market Asset Management Kft. és a River Dunainvest Kft. Ezzel ismét hazai tulajdonba került Budapest egyik legnépszerűbb parkja, a Kopaszi-gátat is magában foglaló 56 hektáros, XI. kerületi ingatlanterület – közölte a Market az MTI-vel. A terület korábbi tulajdonosa a Mota-Engil, Finibanco és Estia portugál cégek alkotta vállalatcsoport volt. A tranzakció értékét a felek nem hozták nyilvánosságra.

Az új tulajdonos a Kopaszi-gát parkot változatlan feltételekkel üzemelteti: a terület a továbbiakban is a fővárosi lakosság kikapcsolódását szolgálja majd, az eddig használaton kívüli területeken pedig lakó- és irodaövezet kialakítását tervezik – áll a közleményben. Az ingatlanfejlesztésre a Market Építő Zrt. saját, a kivitelezéssel foglalkozó anyavállalattól elkülönült, önálló működésű leányvállalatot hozott létre 2015 májusában, Property Market Kft. néven.

A közleményben Árendás Gergely, a Property Market Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy „a Kopaszi-gát Budapest egyik legkedveltebb rekreációs célpontja, Dél-Buda pedig a lakás- és irodakeresők között egyaránt rendkívül népszerű”. A terület az 1-es villamosvonal bővítését és a 4-es metró átadását követően az elmúlt években még inkább bekapcsolódott a főváros vérkeringésébe.

Az egyedülálló adottságú, Duna-közeli, jelenleg kihasználatlan területek fejlesztésével lehetővé válik egy új, multifunkciós városnegyed kialakítása Dél-Budán. Ismertetése szerint a Property Market Kft. már dolgozik a fejlesztés előkészítésén, amelynek részleteiről, ütemezéséről és fázisairól a társaság a tervek szerint 2016 első negyedévében közöl majd részleteket.