A Balogh Gabriella és Bán Zoltán tulajdonában lévő NT2016 Kft. október 26-án megvásárolta a Portfolió internetes gazdasági újságot is kiadó Net Média Zrt.-t.

A Net Média Zrt.-hez tartozik még a Penzcentrum.hu és az agrarszektor.hu agrárgazdasági szakportál. A társaság számos konferenciát és egyéb rendezvényt szervez Budapesten, vidéken és külföldön, de nevéhez köthető a Portfolio Online Tőzsde, illetve a Portfolio Financial pénzügyi adatszolgáltatás is. A tranzakció keretében a vevők birtokába kerül az Alfatrader márkanéven deviza- és CFD kereskedési szolgáltatásokat kínáló CEMP Trade Kft. 

A vevők kölcsönből és saját forrásból finanszírozzák a management buyout tranzakciót – áll a közleményben. Balogh Gabriella a CEMP igazgatósági tagja, az MLSZ elnökségi tagja és számos alapítvány tevékenységét segíti, Bán Zoltán 2000-ben csatlakozott a Net Médiához, 2009 óta a társaság vezérigazgatója. 

A nyilvános cégadatok szerint a Net Média Zrt. árbevétele tavaly 1,069 milliárd forint volt, több mint 100 millióval haladta meg az előző évit. A cég adózott nyeresége 200 millió forintot tett ki, szemben a 2014-es 176 millió forinttal. (MTI)