Magyarország az egyik leghatékonyabb felhasználója az európai uniós forrásoknak, több tízezer beruházás valósult meg, nem csak szabályosan, hanem célszerűen és hatékonyan is – mondta a területfejlesztési miniszter az avatóünnepségen.

Navracsics Tibor a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara felújított székházának avatóünnepségén mondott beszédében kiemelte, hogy ezek a beruházások nem csak a magyar közjót, hanem az Európai Unió (EU) közjóját is szolgálják. Hozzátette: az uniós forrásból megújult iparkamarai székházzal ebből adódóan nem csak Győr és Magyarország, hanem maga az EU is gazdagodott.

A székházavatón a miniszter kitért arra is, hogy egy épület szimbólum, mutatja egy közösség erejét és azt is, hogy az állam, vagy az adott közösség mekkora becsben tartja saját magát.

Hozzátette: a kamarai székház is arról tanúskodik, hogy Győr-Moson-Sopron vármegyében a vállalkozói közösség mennyire büszke magára, a közösségére és „mennyire gondolja azt, hogy jóízléssel, mértéktartással, de meg kell mutatnia, hogy erős, összetartó” a közösség.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke azt emelte ki, hogy a szervezet egy olyan, 173 éves üzleti közösség, amely a működő gazdaság képviselete. A rendszer legfontosabb eleme a mögötte álló vállalkozói kör, amely hisz abban, hogy közösen nagyobb sikereket lehet elérni.

Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke felidézte, hogy a székház fejlesztéseinek sorában először a parkolót, majd az üzemi konyhát fejlesztették. Ezt követően kávézót alakítottak ki a földszinten, majd korszerűsítették az informatikai hálózatot.

A jelenlegi beruházással pedig az egész épület korszerűvé, fenntarthatóvá és energiahatékonnyá vált – mondta, hozzátéve, hogy egyebek mellett szigetelték a homlokzatot és a tetőt, kicserélték a nyílászárókat és napelemeket telepítettek.

A beruházás több mint 500 millió forintból valósult meg.

(Forrás: MTI, fotó: Krizsán Csaba)