Megjelent a Magyar Közlönyben a „2014–2020 közötti programozási időszak felhívásainak meghirdetésével kapcsolatos feladatokról” szóló kormányhatározat.2020

Amint arról a KamaraOnline is beszámolt, a 2014–2020-as időszak programjainak pályázati felhívásait – a programok teljes keretére – 2017 első félévének végéig meghirdetik.

A Magyar Közlönyben megjelent (1580/2015 számú) kormányhatározat szerint a végrehajtásért az emberi erőforrások minisztere, a nemzeti fejlesztési miniszter, a nemzetgazdasági miniszter és a Miniszterelnökséget vezető miniszter felel. A felelősöknek félévente tájékoztatniuk kell kormányt, első alkalommal 2016. június 30-án.

Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár a KamaraOnline-nak adott interjújában elmondta, a döntésnek az a célja, hogy olyan beruházások valósuljanak meg, amelyek az ország exportképességét növelik, vagy új munkahelyeket teremtenek. „Az összes EU-s pályázat kiírása 2017 júniusáig olyan versenyelőnyt nyújt a hazai szereplőknek, amelyre nem csak hazánkban, de az Európai Unió más tagállamaiban sem volt még példa.”