Újra részvényeinek tőzsdei bevezetésén gondolkodik a Waberer’s International. A szállítmányozó vállalat tavaly októberben jelentette be, hogy a BÉT-re menne, majd novemberben visszakozott és kezdeményezte visszaalakítását zárt részvénytársasággá.

A Waberer’s International Nyrt. igazgatósága a társaság részvényeinek nyilvános forgalomba hozatali eljárásának folytatására figyelemmel visszavonta a társaság zrt.-vé visszaalakítására vonatkozó javaslatát – írja a Népszabadság a cég január 15-i közgyűléséről kiadott közzététele alapján.

A lap megjegyzi: a cég tőzsdére vonulási szándéka erős hullámzást mutat. A cég tavaly októberben bejelentette ezirányú tervét, október 6-án már a BÉT fel is vette a terméklistára a cég részvénycsomagját, kereskedni azonban még nem lehetett vele. Novemberben a piaci folyamatokra hivatkozva napirendre tűzték a visszaalakulást zrt-vé, és a tőzsdére vonulás elhalasztását. Mostani bejelentésük szerint ez a folyamat akadt meg.

Wáberer György, a cég elnök-vezérigazgatója tavaly júliusban lett miniszterelnöki megbízott, emellett a Magyar Fuvarozók Egyesületének elnöke és az osrzág egyik leggazdagabb embere is. Orbán Viktor a magyar logisztika és közúti fuvarozás fejlesztésének elősegítésével összefüggő feladatok ellátásával bízta meg.