Meghirdették Az Év Széchenyi Vállalkozása 2024 Díj pályázatot több kategóriában – közölte a Gróf Széchenyi Család Alapítvány.

Az elismerést az alapítvány kezdeményezte 2015-ben azzal a céllal, hogy a családi hagyományt követve elismerje és felkarolja azokat a vállalkozásokat, amelyek tevékenységükkel nemcsak a saját, hanem a nemzet boldogulását is szem előtt tartják.

Az Agrárminisztérium és az alapítvány között létrejött stratégiai együttműködési megállapodás keretében immár negyedik éve több közös díjat is kiosztottak. A díj fővédnöke Nagy István agrárminiszter.

Széchenyi Tímea, az alapítvány kuratóriumi elnöke kiemelte, a beérkezett pályázatokat háromtagú független szakmai zsűri értékeli. A díj odaítélésénél vizsgálják a vállalkozások termelékenységét, társadalmi felelősségvállalását, újítási készséget.

Ebben az évben különdíjjal szeretnék elismerni a környezetvédelem terén aktív vállalatok, és az általuk támogatott civil szervezetek tevékenységét.

A kiírás szerint pályázatot nyújthat be minden olyan vállalkozás, gazdasági szervezet, amely magyarországi bejegyzett székhellyel rendelkezik, gazdasági, üzleti tevékenységét elsősorban Magyarországon fejti ki, és legalább egy lezárt üzleti évvel rendelkezik.

A dokumentáció beadása a meghirdetéstől folyamatos, a befogadás lezárása 2024. augusztus 26.

A pályázati díj fizetése és szerződéskötés határideje 2024. augusztus 25.

A díjakat 2024. szeptember 20-án adják át.

(Forrás: MTI)