Továbbra is Molnár Kálmán, az Unilever jogi- és vállalati kapcsolati igazgatója marad az Önszabályozó Reklám Tesület (ÖRT) elnöke.

Az ÖRT idei közgyűlése megerősítette a szervezet vezetését, így a következő három évben ismét Molnár Kálmán lesz a testület elnöke, Mező László (Mediacom) és Galavics András (MTVA) pedig az alelnökök.

Fazekas Ildikó igazgatóként a stratégiai feladatokra koncentrál, Gerendi Zsolt főtitkár a szervezet operatív vezetését látja el.

A reklám önszabályozás érvényesítése érdekében a magyarországi reklámipar európai mintára, 1996-ban hozta létre az Önszabályozó Reklám Testületet. Az ÖRT tagsága három nagy csoportra osztható: reklámozók, reklámszolgáltatók, média. A reklámozói oldalon megtalálhatók mind a nagyvállalatok, mind a kisebb vállalkozások. A reklámszolgáltatói oldalhoz a reklám- és médiaügynökségek mellett ügyvédi irodák vagy akár filmstúdiók is csatlakozhatnak. A médiaoldal képviselői között jelen vannak a nyomtatott és digitális, valamint az elektronikus és közterületi média cégek is.

(Forrás: MTI, fotó: LinkedIn)