Május 5-én gazdag programkínálattal rendezik meg a Mátrai Turizmus Napját.

Stuller AndrásMagyarország legmagasabban fekvő településegyüttese: Mátraszentimre, Fallóskút, Bagolyirtás, Mátraszentistván, Mátraszentlászló, Galyatető és Ágaskút közös önkormányzatának vezetője a turisták fokozódó érdeklődéséről tájékoztatta a turizmus.com-ot.

Tavaly 120 ezer 800 fizető vendégéjszakát regisztráltak a felső mátrai településeken, amely 9,8 százalékkal haladta meg az előző évit. 2017-ben adták át Mátraszentimre harmadik, négycsillagos szállodáját, miközben négy újabb panzióval is gyarapodott a térség.

A mátraszentistváni síparkban működésbe helyezték az egyedülálló, négy üléses liftet, amellyel  a park négy évszakos attrakcióként programokat ajánlhat a turistáknak.

A felső-mátrai településeken színes programokkal készülnek a vendégek fogadására. A május 5-i turisztikai napon Mátraszentimrén ismét megnyitják a szlovák nemzetiségi tájházat, amelyet pályázati támogatással, közel tízmillió forintért újítottak fel.

A környéken vezetett körtúrára invitálják az érdeklődőket, akik megtekinthetik a Mátra ásványházat és ásványokat is gyűjthetnek.

Július 7-9. között a Mátraszentimre Barátai Egyesület szervezésében, a Kárpát-medencei Szent László nevű települések képviselői találkoznak majd.