Tovább bővíti a lényegében kamatmentes hitelként működő visszatérítendő uniós támogatások kihelyezésére létrehozott MFB Pont-hálózatot az állami pénzintézet.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) közbeszerzési eljárást indított értékesítési hálózatának bővítésére. Jövőre további 200 MFB Pont jön létre, így több mint 600 helyen lesznek elérhetőek az uniós pénzügyi eszközök a vállalkozások számára – közölte az állami tulajdonú hitelintézet. Az év végéig megnyíló 442 mellett létrejövő újabb 200 MFB Pont közül 24-et Budapesten és a megyei jogú városokban, további 176-ot pedig kisebb településeken – elsősorban járásközpontokban – kell kialakítani, igazodva az ott bevezetendő pénzügyi termékek célcsoportjának igényeihez. 

Az MFB közleményében felidézi: a kormány áprilisban döntött a fejlesztési bank értékesítési hálózatának hitelintézeti partnerek bevonásával történő bővítéséről annak érdekében, hogy az MFB hitelprogramjai és a 2014-2020 közötti programozási időszak pénzügyi eszközei minél gyorsabban eljussanak a végső kedvezményezettekhez. Az MFB Pontok bővítése segít abban, hogy a kis- és középvállalkozások a lehető legkönnyebben elérjék az uniós pénzügyi eszközöket értékesítő pontokat, egyenlő esélyt biztosít számukra az ország teljes területén. (MTI)