Az év első kilenc hónapjában tovább nőtt a hazai személygépjármű-gumiabroncs piac, a gyártók 5,2 százalékkal több abroncsot adtak el 2015 azonos időszakához képest.

Tekintettel arra, hogy a személy- és kishaszongépjármű-abroncsok piacán a 2016-os nyári szezon kezdete a múlt évihez képest jelentős, 2-3 hetes késéssel kezdődött, a több mint 5 százalékos bővülés jó eredmény – összegezte az eredményeket Rábai Dániel, a Continental Hungaria Kft. ügyvezetője.

A piaci hírek ismeretében a pozitív trend várhatóan nem törik meg, és 2015-höz képest 5-6 százalékos bővüléssel zár majd az abroncspiac az év végén – vélekedett az ügyvezető. A kereskedők enyhén növekvő értékesítésről számoltak be, nyáriabroncs-készleteik jellemzően az ilyenkor szokásos szintre csökkentek – írja a Magyar Idők.

A KamaraOnline tapasztalatai szerint még nem tört ki a téli gumira cserélési láz Magyarországon. A roham általában akkor indul el, amikor leesik az első hó. Ezekben a hetekben több áruházlánc, gumis cégekkel szerződve, akcióban árulja a téli gumikat. Ezek most néhány százalékkal olcsóbbak, és a gumikat díjmentesen szerelik fel a kijelölt műhelyekben.