Másfél millió forint bírságot rótt ki az O.F.SZ. Országos Fizetési Szolgáltató Zrt.-re a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a továbbra is fennálló pénzforgalmi szabálysértések miatt.

Az MNB közleménye szerint a szolgáltató nem teljesítette határidőre a jegybank tavalyi határozatában előírt kötelezettségek egy részét, továbbra is megsértette a pénzforgalmi számla nyitására vonatkozó, valamint a fizetési kártya azonosíthatóságára vonatkozó előírásokat. Az MNB határozata szerint a pénzforgalmi intézménynek legkésőbb 2018. augusztus 31-től biztosítania kell a jogszabályoknak való megfelelést.

A jegybank közleményében hangsúlyozta: a fizetési lánc két végén álló ügyfelek nem feltétlenül érintkeznek közvetlenül egymással, így eltérő információjuk van a fizetési műveletek lebonyolításáról, bizonyos adatokkal pedig egyáltalán nem rendelkeznek. Az MNB éppen ezért különösen fontosnak tartja a pénzforgalmi szabályok betartásának ellenőrzését, kiemelten veszi figyelembe az ügyfelek jogainak megsértését. (MTI)