Ugyan még csak május elején járunk, a viharos időjárás miatt az Aegon ügyfelei már 1750 meteorológia kárt jelentettek a biztosítónál. A becsült kárösszeg meghaladja a 160 millió forintot.

Egyelőre májusban is folytatódik a változékony, viharos, esős időjárás, ennek következtében rengeteg a meteorológia kárbejelentés is. Az Aegonhoz 2017 májusában már 1750 bejelentés érkezett időjárás okozta károkról, a becsült kárösszeg több mint 160 millió forint – írja közleményében a társaság.

A legtöbb kárt Borsod megyében jelentették (300), míg Pest megyéből 270 bejelentés érkezett, a fővárosból pedig 263. A májusi károk jelentős része villámcsapás okozta kár volt (500 db), ezt követi a jégverés (410 db) és a vihar (360 db) okozta kár.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy minden évszakban érdemes figyelni a meteorológiai szolgálat jelentéseit, előrejelzéseit, és felkészülni a várható időjárásra, hiszen az eső, a viharos szél komoly fennakadásokat okozhat a közlekedésben. Az Útinform oldalain a közlekedései információkról kaphatunk friss információkat – hívja fel a figyelmet a biztosító.

A katasztrófavédelem, a meteorológiai szolgálat és a helyi önkormányzat oldalain érdemes figyelni a híreket, hiszen itt a legfontosabb híreket és tanácsokat is összegyűjtik a hivatalos szervek. Emellett pedig jótanácsokkal, hasznos tippekkel is segítik a lakosságot, valamit feltüntetik a hívószámokat, ahol baj esetén segítséget lehet kérni.