A Microsoft otthagyja a Windows Phone-os mobilokkal a fogyasztói piacot, és a vállalkozásokat veszi célba.

Vahé Torossian, a Microsoft France elnöke a Le Pointnak adott interjújában elmondta, hogy Redmond az elkövetkező években kivonul a Windows Phone-os mobilokkal a fogyasztói piacról, és a vállalkozásokra koncentrál.

Az ok: reménytelennek látszik a küzdelem az Androiddal és az iOS-szal, ezért a cég inkább vállalati megoldásokkal szeretne sikert aratni. Néhány év múlva esetleg még visszatérhet a fogyasztói piacra, de csak ha sikerül megtalálnia a nyerő stratégiát az Androiddal és az iOS-sel szemben – idézi a computerworld.hu.

A nagyvállalatokat célozza meg a megjelenésre váró Surface Phone is. Korábban úgy hírlett, a Microsoft több Surface Phone-változatban gondolkodik, és az egyiket a fogyasztóknak szánja. Ám a jelek szerint változtak a tervei, és mindent a vállalkozói piacra tesznek fel.

A Windows 10 Mobile tovább él, és a Microsoft frissítésekkel, továbbfejlesztésekkel kívánja megtámogatni a jelenlegi termékeket. A Lumia sorsa egyelőre kérdéses, de a pletykák szerint a Microsoft még az idén leáll a gyártásával.