Egyetlen alakilag érvényes pályázat érkezett a fővárosi 96,4 MHz-es rádiós frekvenciára – közölte pénteken a Nemzeti Média- és Hírközlési hatóság.

E heti ülésén a médiatanács a két benyújtott pályázat vizsgálata után úgy döntött: a hiánypótlás után a Radio Plus Kft. anyaga alakilag érvényes, míg az Autórádió Műsorszolgáltató Kft.-é érvénytelen, tekintve, hogy a vállalkozás a hiánypótlási felhívás ellenére sem csatolt egy kötelező igazolást.

A testület a Dömös 104,9 MHz, a Gyál 98,9 MHz, a Pécel 91,7 MHz, a Piliscsaba 104,2 MHz, az Esztergom 97,4 MHz, a Vác 94,1 MHz és a Villány 100,9 MHz helyi frekvenciák hasznosítására pályázó vállalkozásokat hiánypótlásra szólította fel – írja az MTI.

Az Abádszalók 89,2 MHz helyi frekvencia hasznosítási pályázatára benyújtott két ajánlat alakilag már korábban érvénytelennek bizonyult, így a médiatanács eredménytelennek nyilvánította a pályázatot. A testület újrapályáztatja a frekvenciát.

A médiatanács a Budapest 95,8 MHz körzeti frekvencia hasznosítására kiírt pályázat egyedüli jelentkezőjétől, a Favorit Masters Kft.-től felvilágosítást és hiánypótlást kér ajánlatának tartalmi érvényességéhez, míg a helyi kisközösségi frekvenciák hasznosítására szóló pályázaton beérkezett ajánlatok tartalmi vizsgálatának alapján szintén hiánypótlásra van szükség a Kulturális Életért Közhasznú Egyesülettől.