Nemzetközi és kínai befektetők előtt bizonyított a négy magyar startup vállalkozás Kínában, a Get in the Ring Chengdu-i versenyén. Az Enterprise Hungary és a kínai Tusstar inkubátor szervezésében megvalósuló versenyen második helyezést ért el a hightech ékszereket gyártó Liber8 Technology csapata.

Bár a magyar startupok (Liber8 Technology, EDM Designer, Pulmoment, Kayakfirst) részéről sok kétség volt a kínai lehetőségeket illetően, a környezet és a személyesen tapasztaltak meggyőzték őket. Minden hazai résztvevő pozitívan értékelte a versenyt, rengeteg potenciált látnak későbbi kínai piacra lépésben.  Az Enterprise Hungary és a kínai, 60 inkubátorral rendelkező TusStar közös együttműködésében, iroda helyiséget, szállást és üzleti kapcsolatokat biztosítanak a magyar startupoknak. A magyar vállalkozásoknak már a 2017-es évben esélyük nyílik a kínai piacon arra, hogy bővítsék befektetői és gyártói kapcsolataikat.

A magyar csapatok a nemzetközi megmérettetést követően, május 16-án a Bank of China szervezésében részt vehetnek a Kínai-Magyar Üzleti Fórumon is, melyre a Magyar-Kínai Technológia Transzfer Központ helyi támogatásával kerül sor. A konferencián a Magyar Nemzeti Kereskedőház Innotrade programja is megjelenési felültet biztosít a magyar vállalkozások számára. A rendezvényen nem csak magyar startup csapatok, de magas szintű állami delegáció is részt vesz.

A Get in the Ring! 2016 Budapest két legjobb csapata, az Intellyo és a Robotrainer képviseli hazánkat 2017. május 17-19. között megrendezésre kerülő globális döntőben, Szingapúrban, ahol a versenyzők olyan befektetők előtt mutatkozhatnak be, mint a Golden Gate Ventures, vagy a Rocket Internet. A három napos konferencián a magyar startup vállalkozások kapcsolatrendszerüket is kiépítheti Ázsiában, hiszen részt vehetnek a Tech in Asia konferencián, mely a legnagyobb technikai közösségeként van jelen a kontinensen.