A márkaépítés volt a fő téma a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége június Dunaszerdahelyen megrendezett I. Felvidéki Junior Expóján, amelyen magyar kis- és középvállalkozások mutatkoztak be.

A vállalkozók a csütörtöki szakmai találkozón sikeres szakemberektől kaptak tanácsokat, hogyan kell brandet építeni és miként növelhetik versenyképességüket a piacon – írja a hirek.sk.

A rendezvényen Szilágyi Péter, a miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta, az anyaország támogatja a felvidéki fiatal vállalkozók szülőföldön való boldogulását, ezért a szakmai tanácsokon kívül anyagi támogatásban is részesíti őket.

„Elindult a családi vállalkozások éve pályázatunk, amit mintegy 600 millió forinttal írtunk ki június közepén. Július közepéig lehet pályázni a vallalkozokeve.hu, illetve a bgazrt.hu honlapon. Mindezek mellett a fiatal vállalkozók számára is kiírtunk egy-egy pályázatot, itt összesen 230 millió forint áll rendelkezésre” – mondta Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

Menyhárt József, a Magyar Közösség Pártja elnöke előadásában rámutatott arra, hogy a szlovák kormány a rendszerváltás óta a beruházásokat tudatosan az ország északi régióiba irányította, mellőzte a magyarok által lakott déli járásokat. Ahhoz, hogy a magyar közösség erős legyen, gazdaságilag is stabilnak kell lennie. Ehhez nyújt segítséget Magyarország gazdaságélénkítő csomagja.

A Junior Expón 45 kis- és középvállalkozó kiállítása volt látható, bemutatták termékeiket és szolgáltatásaikat. Lehetőségük nyílt arra, hogy új üzleti kapcsolatokat is építsenek.

A fórum fő témája a márkaépítés volt. Szakemberek ahhoz nyújtottak segítséget, hogyan kell ütős marketingstratégiát építeni és eljuttatni az üzeneteket a fogyasztókhoz. A tapasztalatok azt mutatják, a kezdő vállalkozók erre nagy hangsúlyt fektetnek.

Iván Tamás, a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetsége elnöke kiemelte, hogy a tanácsadási programjaikat egyre jobban kihasználják a szövetség tagjai.

„Öt tanácsadási programunk van. Ezenfelül megvalósítottuk a regionális klubtalálkozóinkat. Pályázatoknál is segítjük őket, vagy ha valamilyen jogi fejlemény van, ami érintheti őket a vállalkozásukban, abban is készek vagyunk segíteni” – fejtette ki Iván.