Alig fél nap alatt háromszáz kárbejelentés érkezett a Goupamához a keddi vihar miatt, de a biztosító szerint a végső szám valahol ezer körül lehet majd. Ráadásul jön a folytatás: a következő napokban az ország több pontján is viharokra lehet számítani.

A Groupama Biztosítóhoz szerda délig 300 kárbejelentés érkezett a Vas, illetve Győr-Moson-Sopron megyén átvonuló vihar miatt, a károk összege megközelíti a 40 millió forintot. A legtöbb bejelentés a jégeső által okozott károkról szól, az esetek 90 százaléka jégverés miatt érkezik a társasághoz. Különösen Vas megyét érintette a keddi extrém időjárás, azon belül is Szombathely, Kőszeg, Celldömölk, és Sárvár a leginkább érintett települések, melyből jól látszik, hogy ezen a sávon haladt át a vihar, a megye déli részeiről nem is érkeztek viharbejelentések.

A Groupama tapasztalatai szerint ilyen mértékű természeti esemény után még további jelentős számú kárbejelentés várható, a bejelentett károk száma a nap végére a duplájára is nőhet, és a további napokban is várhatók bejelentések. A keddi pusztító, elsősorban Vas és Győr-Moson-Sopron megyét érintő vihar miatt összességében valószínűleg ezer feletti kárbejelentés érkezik a biztosítóhoz. Ráadásul az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján a keddi nagy erejű vihar után újabbak várhatóak, így újabb bejelentési hullámra is számít a társaság.