A hét konferenciái, előadásai, workshopjai közül ajánljuk.

2016. március 7. Környezetvédelmi termékdíj fórum (Pécsi Kereskedelmi Központ Zsolnay terme, Pécs, Majorossy I. u. 36.)

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Adóklubja adófórumot szervez a Környezetvédelmi termékdíj változásairól a NAV szakembere előadásában.

2016. március 7. „Új jogi keretek között az építőipar – építési jogi változások 2015-2016” és „A TSZSZ munkája a gyakorlatban – esettanulmányok az építőipari vitarendezésben” (Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza, Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.)

A 2015. decemberben elfogadott törvénymódosításokat követően az építésügyi ágazatot érintő fontos határozatokat hozott a Kormány, melyek befolyásolják a kivitelezők, építészek, mérnökök, szakhatóságok munkáját.

Az előadás célja, hogy segítse az új lakóingatlanok építéséhez kapcsolódó kormányrendeletek értelmezését, továbbá felvilágosítást nyújtson a Teljesítésigazolási Szakértői Szerv, mint vitarendezési fórum igénybevételének lehetőségeiről.

2016. március 8. Az EU adatvédelmi szabályozása és a NAIH szankcióinak változása (Danubius Hotel Gellért, Budapest, Szent Gellért tér 1.)

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara IX. Bank, Biztosítás és Vagyongazdálkodás Osztálya és a Menedzserképző Központ márciusban adatvédelmi konferenciát tart, melynek középpontjában az EU adatvédelmi szabályozása és a NAIH szankcióinak változása áll.

2016. március 8. Helyi Üzleti közösségek előnyei (Thermal Hotel Harkány, Harkány, Járó József u. 1.)

A harkányi rendezvény fő témaköre a helyi közösségek, a helyi gazdaság és üzleti közösségek előnyei. Miképp lehet a helyi erőfeszítések révén elősegíteni a helyi erőforrásokat, hogy azok versenyképesek legyenek.

2016. március 9. KIC INNOENERGY ACCELERATOR HUB vállalkozói felkészítő program (Pécsi Tudomány Egyetem, Műszaki és Informatikai Kar, Pécs, Boszorkány út 2.)

Itt a helyed, ha

  • mérnök, fejlesztő, diák, vagy már gyakorlott vállalkozó vagy és rendelkezel világos üzleti elképzeléssel!
  • nemzetközi piacokon képzeled el jövőbeli terméked, szolgáltatásod értékesítését, és már rendelkezel prototípussal!
  • hazai és külföldi szakértők és befektetők közreműködésével kívánod felépíteni, továbbfejleszteni vállalkozásod.

A program a KIC InnoEnergy és a Bay Zoltán Nonprofit Kft. közti 5 éve tartó együttműködés bővítéseként jött létre. A márciusi 9-i pécsi nap a BAY – IPARK – IPE – PTE MIK – EEN PBKIK közös szervezésében valósul meg.

2016. március 9. Mesteri összefogás az autóiparban (Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara)

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási Központja és szakképzési osztálya autóipari mesterklubot szervez, melynek alakuló ülése március 9-én lesz. A rendezvényre a megyében működő, autóipari szakmákban (autószerelő, autóelektronikai műszerész, autótechnikus, karosszérialakatos, járműfényező) gyakorlati képzést folytató vállalkozók és vállalkozások képviselőit és gyakorlati oktatóit várják a szervezők. A mesterklub alakuló ülés célja a résztvevők tájékoztatása a kamarai mesterklubok működésével, céljaival és éves szakmai tervével kapcsolatban. Cél továbbá, hogy a jelenlévők megalakítsák az autóipari mesterklubot és a klub tisztségviselőit megválasszák.

2016. március 10. Hogyan készüljünk fel a Katasztrófavédelem helyszíni ellenőrzésére? (Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, Klauzál terem, Győr, Szent István út 10/A)

A kereskedelmi egységek működésük során több hatósággal is kapcsolatban vannak. 2016. március 10. 14:00 órakor kezdődő rendezvényen a Katasztrófavédelem ellenőrzéseivel foglalkozunk.

Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kereskedelmi tagozata 2016-ban is folytatja programsorozatát, amelyben Győr és térsége kereskedőit igyekszik ellátni hasznos és aktuális információkkal, amelyek segítik üzletük sikeres működtetését. A kereskedelmi egységek működésük során több hatósággal is kapcsolatban vannak. 2016. március 10. 14:00 órakor kezdődő rendezvényen a Katasztrófavédelem ellenőrzéseivel foglalkozunk.

2016. március 10. Kommunikációs és Reklámklub – Közösségi kezdeményezések a kreatív iparban (Szeged – Alsóvárosi Ferences Kolostor, Szeged, Mátyás tér 26.)

2016. március 10. Tonk Emil Üzleti Pódium ismét Debrecenben (Nonprofit Gazdaságfejlesztő Szervezetek Háza, Debrecen, Vörösmarty u. 13-15.)

Hogyan gazdálkodjunk időnkkel és mások idejével? „Ha van egy óra szabadidőd, ne áldozd olyanokra, akiknek nincs!”