A heti üzleti programok közül a Kárpát-Medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítást, valamint a ELSA-BKIK Alternatív Vitarendezési Versenyt ajánljuk olvasóink figyelmébe.

Március 16. Kárpát-Medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítás (Hajdúszoboszló, Mátyás Király sétány 10.)

A határokon átívelő magyar-magyar együttműködések további dinamizálásához Magyarország és a szomszédos országok közötti kétoldalú kapcsolatok elmélyítéséhez a Magyar Nemzeti Kereskedőház első alkalommal rendezi meg a Kárpát-medencei Gazdasági Konferencia és Kiállítás elnevezésű szakmai rendezvényt, melyen közel 100 kiállító és több mint 400 szakmai látogató részvételére számítunk.

Március 17. ELSA-BKIK Alternatív Vitarendezési Verseny (Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Székház, Budapest, Krisztina krt. 99.)

Az első országos alternatív vitarendezési verseny joghallgatóknak az European Law Students’ Association Hungary és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében, a Pénzügyi Békéltető Testület és a Réti, Antall és Társai PwC Legal Ügyvédi Iroda támogatásával. A verseny védnöke Prof. Dr. Kecskés László, az MKIK mellett szervezett Választottbíróság elnöke, az MTA levelező tagja, a PTE ÁJK dékánja.

A szervezők célja egyfelől, hogy a joghallgatók egyetemi tanulmányait kiegészítve a modern piaci igényeknek megfelelő gyakorlati készségeket tanítsanak, másfelől az alternatív vitarendezés népszerűsítése a jogászi és az üzleti körökben a tárgyalások nyílttá és megtekinthetővé tételével. Így a hallgatók mellett további 100 fő meghívott láthatja élőben a vitás szituációk nem bírósági úton történő, békés megoldásának lehetőségeit.