A kiszámíthatóság jegyében a kormány a jövő évben és azután is már tavaszra el akarja készíteni a rákövetkező év költségvetését – mondta a Magyar Időknek Hornung Ágnes, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára.

Azt gondolom, reális képünk lehet már tavaszra arról, hogy mi lehet 2017-ben. A stabilitás és kiszámíthatóság szempontjából pedig komoly az elköteleződés a kormány részéről, hogy már tavasszal a parlament elé terjeszti a költségvetést – mondta a Magyar Időknek Hornung Ágnes.

A magyar közmunkaprogram szerinte egyedülálló jelenség, amit korábban az unió is sok kritikával illetett. Hornung Ágnes úgy fogalmazott: „Végül ők is belátták, hogy nemcsak gazdaságpolitikai előnyei vannak, hanem egy szociálpolitikai eszköz is, amely a munka világában kevésbé járatos generációknak képez átmenetet, így hatását inkább hosszú távon nézném. Mint minden programnak, ennek is lehetnek gyengébb pontjai, például a hatékonyságán lehetne még javítani, erre azonban már történtek lépések. Különösen fontos, hogy célzottabbá váljon a program és jobban tudjon koncentrálni a nagyobb munkaerőigénnyel rendelkező ágazatokra.”