Ideiglenesen nevet változtat az Igazi Csíki Sör, miután a marosvásárhelyi táblabíróság január végén helyt adott a Heineken Románia keresetének.

Az ítélet szerint meg kell semmisíteni mindent, ami az Igazi Csíki Sör márkanévhez kapcsolódik. A csíkszentsimoni manufaktúra úgy döntött, Igazi Tiltott Sör néven folytatják a termék forgalmazását.

Lénárd András, a cég tulajdonosa a Krónikának elmondta, továbbra is úgy gondolják, hogy ők a márka jogos tulajdonosai, és reményei szerint ezt a következő egy-két évben be is fogják bizonyítani.

„Kellett egy ideiglenes megoldás addig, amíg az igazunk i betűjére a pontot fel tudjuk tenni. Azért döntöttünk az Igazi Tiltott Sör név mellett, mert ebben benne van maga a történet is, ugyanakkor a címke hátoldalára is felkerült ez a momentum. Tőlünk jelen pillanatban már csak Tiltott néven megy ki termék. Egyébként azt senki sem kérdőjelezi meg, hogy a Csíkszeredában több száz éves hagyománnyal rendelkező sört az emberek mindig Csíki Sör néven emlegették, de ez nem volt márka, és ez ugye a márkáról szól″ – emelte ki Lénárd.