A villányi Gere pincénél húsz éve letették a voksukat egy jól hangzó név mellett. Belőtték az árazást és olyan imázst alakítottak ki, ami miatt presztízs Kopar Cuvée-t inni.

A Villány és Nagyharsány közötti Kopár-dűlőn találhatóak az ország legdélebbi szőlőterületei. A Szársomlyó-hegy déli részén fekvő tőkékről kerül ki a Gere Pincészet csúcsborainak alapanyaga is – írja a Forbes.hu.

Az itt szüretelt szőlő a többi területhez képest minden évben körülbelül két héttel korábban érik, és tökéletes érettséget mutat. A hegy mikroklímája egészen különleges, a kőzettömeg a napsütés hatására felvett hőt az éjszaka folyamán visszasugározza, ezáltal nincsenek nagy hőingadozások nappal és éjszaka között. A napsütéses órák száma itt a legmagasabb, összesen 2100 óra.

A 2013-as évjáratú Kopar előjegyzése már megkezdődött, és május 15-ig tart. A bontatlan faládában érkező 12 palackért 69 900 forintot (a palackár 5800 forint) kell fizetni – a borokat októberben szállítják. (24 palackonként ajándék borral kedveskednek.) A kiskereskedelmi ár várhatóan 7950 forint/palack lesz.

A borok befektetésként is megállják a helyüket. A zászlósborok 15-20 évig is érlelhetők, az egyes tételek ára pedig – évjárattól függően – komolyan emelkedhet. A ritkának számító és magas élvezeti értékkel bíró, 2000-ből és 2003-ból származó tételek elérhetik a 35 000 ezer forintos árat is szaküzletekben.