A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a repülőgépek földi kiszolgálását végző Malév GH (Ground Handling) Földi Kiszolgáló Zrt. szerint a társaság pénzügyi helyzete stabil, és célegyenesbe ért a reorganizáció.

Herczog Péter, a társaság vezérigazgatója által aláírt közleményben a Malév GH földi kiszolgáló cég azt írta, a társasággal szemben egyetlen szállító sem indított felszámolási, vagy más, adósságrendezésre irányuló eljárást. A társaság reorganizációja a közlés szerint „célegyenesbe ért”, szeptember végével a Wizz Air földi kiszolgálását nagy részben saját maga látja el alvállalkozó nélkül, a munka átadás-átvétele zökkenőmentesen zajlott. 

A vezérigazgató hangsúlyozta: a Malév GH tartozásai nagy részben az előnytelen feltételekkel kötött múltbéli szerződések miatt halmozódtak fel. Mára azonban sikerült több új, jövedelmező szerződés megkötésével és a folyamatok újjászervezésével elérni, hogy a társaság akadályok nélkül tudja folytatni az üzemet.

A ferihegyi repülőtéren a Malév GH végzi a Wizz Air teljes földi kiszolgálását, egyes szolgáltatásokat azonban alvállalkozóként a BUDPORT nevű versenytársa végzett el, amely a sajtóhírek szerint megvásárolta a Malév GH egyik hitelét. (MTI)