A kormány célja, hogy támogassa azokat a hazai vállalkozásokat és szervezeteket, amelyek kiemelkedő teljesítményükkel példát mutatva erősítik a magyar gazdaságot. Ezt ismeri el az Innovációs és Technológiai Minisztérium a Nemzeti Kiválóság Díjjal, amelyre május 30-án 16 óráig nyújthatnak be pályázatot a humánerőforrás-gazdálkodás, a szervezeti célkitűzések és stratégiák, az alkalmazott értékteremtő folyamatok irányítása, a fenntarthatósági szempontok vagy az üzleti eredmények területén sikeres társaságok.

Az elismerésre minden belföldi székhellyel rendelkező szervezet jelentkezhet öt kategóriában: kis méretű termelő vagy szolgáltató szervezet (50 fő alatt), közepes méretű termelő vagy szolgáltató szervezet (50 – 250 fő között), nagyméretű termelő vagy szolgáltató szervezet (250 főt meghaladó), közigazgatási, közszolgálati, oktatási, egészségügyi vagy szociális szolgáltatás területén működő szervezet, valamint nonprofit szervezet (alapítványok, egyesületek, szövetségek).

A pályázat az EFQM Modell 2020 szerinti szervezeti önértékelésen alapul, mely bemutatja a pályázó szervezet tevékenységét és eredményeit. A beérkezett pályázatokat független, külső értékelők bevonásával a Nemzeti Kiválóság Díj Bizottság bírálja el, amely minden pályázati kategóriában egy – indokolt esetben két – díj kiadására tehet javaslatot. A díjazottakról a bizottság javaslata alapján az innovációért és technológiáért felelős miniszter dönt, a díjak átadására ezt követően ünnepélyes keretek között kerül sor.

A pályázat elkészítéséhez és benyújtásához szükséges jelentkezési lap, valamint a részletes pályázati kiírás a www.kivalosag.com honlapon érhető el – tájékoztatott az ITM.

(Forrás: MTI)