Az idén is május 31-ig kell benyújtani a 2020. évi élelmiszerlánc-felügyeleti díjbevallást az élelmiszerlánc szereplők többségének, azonban a járványhelyzetre tekintettel a vendéglátás, a közétkeztetés és a turisztika ágazatokban érintett cégek esetében szeptember 30-ra módosul a határidő – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az élelmiszerlánc-felügyeleti díj elektronikus bevallási felülete már elérhető a Nébih honlapjának Ügyfélprofil menüpontjában.

A meghatalmazások kezelésére és létrehozására szintén e menüpontban van lehetőség, ahol megtalálhatóak az előző évek során elkészült meghatalmazások is. Az idei évtől az önálló képviseleti joggal rendelkezők már meghatalmazás készítése nélkül is eljárhatnak cégük nevében.

A Nébih javasolja, hogy az érintettek az ügyintézés első lépéseként ellenőrizzék a rendszerben elérhető céges és meghatalmazotti adatokat, és a bevallás benyújtását ne halasszák az utolsó pillanatra.

A díjbevallási folyamattal kapcsolatos segédlet a Nébih honlapján, a https://portal.nebih.gov.hu/felugyeleti-dij érhető el emellett a hatóság ügyfélszolgálata telefonon és emailben is áll az érdeklődők rendelkezésére.

(Forrás: MTI)