A Marks & Spencer hat üzletét és 129 munkavállalóját érinti a javasolt bezárás Magyarországon. A cég szerint folyamatosan küzdöttek a befektetés megtérülésével.

A Marks & Spencer párbeszédet kezdeményez munkavállalóival hat saját tulajdonú magyarországi üzletének bezárására vonatkozó javaslataival kapcsolatban, a változás 129 munkavállalót érint – írja a Kreatív Online.

Tavaly a csoport saját tulajdonú üzletei tíz országban összesen 45 millió font bevétel mellett 171 millió font veszteséget termeltek, továbbá néhány piac ezek közül az utóbbi öt évben folyamatosan veszteséges.

A Marks & Spencer az 53 piacon működő saját tulajdonú üzletének a bezárását javasolja, beleértve tíz Kínában és hét Franciaországban, valamint Észtországban, Litvániában, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában, Hollandiában, Belgiumban és Magyarországon található üzleteit.

„A ma bejelentett javaslataink nemzetközi érdekeltségeink átfogó vizsgálata alapján születtek, beleértve a magyar piaci teljesítményünk és lehetőségeink részletes értékelését. A vizsgálatunk megmutatta, hogy az elmúlt három évben Magyarországon folyamatosan küzdöttünk a befektetésünk megtérüléséért, és nem folytathatjuk tovább a magyarországi kereskedelmet” – mondta Jonathan Glenister, a Marks & Spencer Európáért, Kínáért és Indiáért felelős regionális igazgatója. 

A cég közleménye szerint Magyarországon ezt a hat üzletet javasolják bezárni: Allee, Arena, Duna Plaza, Mammut, Váci utca 27 és West End.