Hatvanban kezd új életet a világ egyik leghíresebb csokoládé-vállalata, a szír Ghraoui Chocolate. A polgárháború miatt öt éve lényegében nem működő társaság 540 főt foglalkoztató új gyárat épít a városban.

A világ egyik legrangosabb, prémium-csokoládékat előállító vállalkozása, a szír Ghraoui Chocolate 7,6 milliárd forintos beruházással egy 12 ezer négyzetméteres üzemet hoz létre Hatvanban – jelentette be sajtótájékoztatón Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A tervek szerint 2017 novemberében az új gyár már elkezd termelni, a Hatvanban gyártott csokoládék 95 százalékát exportálják. A kormány egyedi támogatásként 1,5 milliárd forintot adott a beruházáshoz.

Ami például az autógyártásban az Audi, az az édesiparban a Ghraoui Chocolate – fogalmazott a miniszter. A csokoládégyártó vállalatot 1805-ben alapították szíriai családi vállalkozásként, de mára már a világ 5-6 legjelentősebb csokoládéipari cégei között tartják számon, megrendelői a világ legdrágább, prémium szállodái, illetve az „ötcsillagos légitársaságok”. A hatvani cég elsősorban prémium csokoládét és bonbont fog gyártani – fűzte hozzá a miniszter. (MTI)