Az IncepTech Üzleti és Technológiai Megoldások Kft. a szolgáltatási szektorban tevékenykedő kis- és közepes vállalkozások üzleti, operációs és üzletvezetési hatékonyságát növelő, mesterséges intelligencián alapuló szoftver kifejlesztésén dolgozik, a projekt összköltségvetése 606 millió forint.

A RoboManager elnevezésű szoftver megalkotásához a cég 389,69 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból.

A program a tervek szerint képes lesz arra, hogy folyamatosan monitorozza a vállalkozás működését és jelezze az anomáliákat, illetve mint üzletviteli tanácsadó a beépített legjobb gyakorlatok és versenytársi összehasonlítások alapján javaslatokat tegyen a hatékonyság növelésére.

A gyorsuló adatforradalom miatt a kkv-k egyre nagyobb kihívással szembesülnek az operatív szintű cégvezetés hatékonyságának növelésében, ami versenyképességük egyik pillére. A hatékonyság növelése pedig egyre inkább az adatelemzéseken alapuló legjobb gyakorlatok alkalmazásán keresztül lehetséges. A fejlesztést indokolta, hogy a piacon nem található olyan egységes és integrált megoldás, amely a teljes értéklánc értékteremtő folyamatait képes felölelni, illeszkedik a szolgáltató szektor specialitásaihoz, gyorsan bevezethető, illetve rugalmasan testre szabható.

A kkv-k hatékonyságának növelésére szolgáló szoftver kialakítása 2020. októberében kezdődött, a projekt 2023 szeptemberéig tart, a hároméves fejlesztést követően léphet a piacra a szoftver.

Az IncepTech Üzleti és Technológiai Megoldások Kft. 6 éve működik, mesterséges intelligencián alapú szoftvermegoldásokat készítésével, illetve cégeknek nyújtott IT tanácsadással foglalkozik.

(Forrás: MTI)