Először van magyar nemzeti stand a Cosmoprofon, a bolognai nemzetközi kozmetikai vásáron, amely Európa és a világ egyik legjelentősebb ágazati találkozójának számít.

Magyarország először állít ki nemzeti standdal a Bolognai Cosmoprof kozmetikai ágazati kiállításon a Milánói Főkonzulátus szervezésében – nyilatkozta a helyszínről Szilágyi Melinda milánói külgazdasági attasé. Hangsúlyozta, hogy a kiállításon való részvétel célja a nemzetközi piacon versenyképes magyar kozmetikai vállalkozások és termékeik bemutatása, illetve exportjuk ösztönzése külföldi disztribútorok, nagykereskedelmi egységek, valamint szépség- és egészség-bolthálózatok irányába. 

A magyar standon kilenc kozmetikai gyártó van jelen, amelyek a hazai szakmai ágazat minden területét képviselik a természetes és gyógynövény tartalmú krémektől és olajoktól a körömdizájnon át a szappanokig: a Hélia-D, a Harangvölgyi Kft., a Coconutoil Cosmetics, az Ilcsi, a Pearl Nails, a Sara Beauty Spa, a Gradiens Kft., az Alveola Kft. és a Mystic Nails. Ezen kívül további öt magyar kozmetikai vállalat állít ki külön standdal. 

A termékbemutatók mellett a kiállítás lehetőséget ad tárgyalások lebonyolítására számos nemzetközi nagy és közepes vállalat képviselőjével. A bolognai szakkiállításon a világ minden részéről mintegy 2800 kiállító vesz részt. Az olasz kozmetika és vegyipari szektorba érkező magyarországi import a teljes olasz vegyipari behozatal 15,8 százalékát tette ki 2017 első három negyedévében, ami növekedés 2016 azonos időszakához képest. (MTI)