A feltörekvő generáció innovátorai osztották meg egymással a jövő technológiáját érintő elképzeléseiket és dolgoztak együtt kreatív projektjeiken Kínában, a 2050 REUNION technológiai és innovációs konferencián, 2019. április 26-28. között.

Az INPUT Programnak köszönhetően az eddigi legnagyobb magyar delegáció képviselte hazánkat a rangos eseményen. A mintegy húszezer résztvevőt felvonultató nemzetközi rendezvényre a világ minden tájáról érkeztek fiatal innovátorok. A Migratory Bird Program összesen 35 főnek, köztük hét magyar, az INPUT program által is támogatott fiatalnak biztosított teljes költségtérítés mellett részvételi lehetőséget az eseményen. A magyar jelentkezők közül, projektjük innovációs tartalma és kidolgozottsága alapján, a konferencia szervezői választották ki a legjobbakat. Az INPUT Program további három fő számára tette lehetővé a részvételt. A hazánkat képviselő projektgazdák többek között mesterséges intelligenciával, űrtechnológiával, drónokkal és gépi tanulással kapcsolatos kreatív megoldásaikat mutatták be.

A magyar delegáció tagjai meghívást kaptak a konferenciát követő zártkörű szakmai programra is, ahol megismerhették a helyi ökoszisztéma szereplőit, workshopokon, üzleti találkozókon vehettek részt.

(Forrás: MTI OS, fotó: Reunion 2050)