A chocoMe kávés-mogyorós Raffinée terméke bekerült a világ legjobb 50 élelmiszere közé.

Az idei Great Taste Award versenyen Londonban bejelentették a TOP 50 FOODS díjjal jutalmazott termékeket, amelyek közé a chocoMe kávés-mogyorós Raffinée csokoládéja is bekerült. (A nagy fotón Mészáros Gábor, a chocoMe tulajdonosa.)

Magyar termék soha nem ért el még ekkora sikert a Great Taste Award verseny 23 éves történetében. A világ 50 legjobb élelmiszere díjazottjai közül mindössze három csokoládé termék szerepel, amelyből kettő egy gyártóhoz tartozik, a harmadik pedig a chocoMe Raffinée.

Az idei versenyen 12 366 termékkel neveztek a világ számos országából. A versenyen bármilyen olyan csomagolt élelmiszerrel lehet nevezni, ami a fine food minőségbe sorolható. Az alábbi kategóriákban lehetett indulni: sör, bor, likőr, csokoládé, tea, kávé, méz, chutney, szószok, keksz, snack, fagylalt.

Ezzel az újabb kiemelkedő eredménnyel immár 45 nemzetközi szakmai versenyen elért sikert tudhat maga mögött a magyar chocoMe, amelynek titka nem csak a különleges alapanyagok és technológiák alkalmazásában rejlik, hanem a felejthetetlen ízek iránti szenvedélyben és a magas minőség iránti elkötelezettségben.

A fenti eredményt a világ legszigorúbb 400 fős zsűrije ismerte el, amely több ezer órát töltött étel-vakkóstolással a versenyen. A zsűriben Michelin csillagos éttermek séfjei, elismert gasztronómiai szakemberek, patinás áruházak (Harrods, Fortnum&Mason, Selfridges, Harvey Nichols és Whole Food Markets) beszerzési igazgatói, neves ételkritikusok is helyet kaptak.

Ez a verseny csak az ízről szól, nem az okos marketingről vagy a szemet gyönyörködtető csomagolásról.

A Great Taste Award oldalán ez a vélemény olvasható a termékről: „Csokoládé és mogyoró, valódi wow faktorral – a mogyoró erőteljesen pörkölt és nagyon jó ízű, a csokoládé kiváló, selymes, és a szájban feloldódva egy gondolatnyi őrölt kávé íz is felbukkan benne.”