Két sikeres közbeszerzésnek köszönhetően több mint száztíz Credo autóbuszt kapnak a régiós közlekedési társaságok.

52 magyar Credo autóbuszt állít forgalomba a Dél-dunántúli Közlekedési Központ Zrt. a következő hónapokban – közölte a Magyar Idők kérdésére Tormássy Attila, a cég szóvivője. A buszok átadása a napokban kezdődik, a teljes flottát október végéig kell leszállítania a győri székhelyű Kravtex-Kühne-csoportnak.

Az autóbuszok közül Tolna megyébe 24, Baranya megyébe 16, Somogy megyébe 12 jármű kerül. Még jelentősebb flottát szerzett be a győri gyártótól az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ (ÉNYKK) Zrt., amely a járművekre Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megye helyközi közlekedésében számít. A 61 busz szállítását már megkezdték, és néhány hét alatt az összeset átadják.

A 113 jármű kiszállításával gyakorlatilag kiürül a győri gyár udvara, ami jelentős könnyebbség a Kravtex számára – mondta el a szóvivő. További közbeszerzések kiírásáról nem tudnak a cégnél, ellenben bizakodással tekintenek a Nemzeti Autóbusz Beszerzési Bizottság (NABB) tevékenysége elé.

A közelmúltban alakult NABB feladata, hogy a regionális közlekedési központokkal és a flottakezelő társaságokkal közösen az iparpolitikai céloknak megfelelően készítse elő az autóbusz-beszerzéseket.

A siker reményében indulhat több közbeszerzési pályázaton a másik jelentős hazai gyártó, az Evopro tulajdonolta Mabi-Bus, amely maga fejlesztette kompozit karosszériás, elektromos hajtású midibuszaival tavasz óta szereplője a fővárosi Várnegyed közlekedésének. A következő időszakban több vidéki városban is az utcakép része lehet a Modulo e-busz.