A világ 34. leggazdagabb embere bejelentette, hogy 32 milliárd dolláros magánvagyonát jótékonysági célokra fordítja.

Alwaleed bin Talal szaúd-arábiai herceg, a király unokaöccse, a Forbes listáján a világ 34. legvagyonosabb embere csütörtökön közleményben tudatta, hogy teljes magánvagyonát jótékony célokra fordítja a jövőben.

A 60 éves herceg a muszlimok szent hónapját, a Ramadánt választotta a bejelentésre, amikor a gazdagoknak eleve kötelességük segíteni a szegényeken. Mont mondta: a Microsoft vezér Bill Gates és felesége tevékenysége ösztönözte arra, hogy a 3,5 milliárd dolláros vagyonnal már eddig is működött alapját kibővítse.

A nők helyzetének javítása áll a program középpontjában, de a herceg a természeti katasztrófák elleni küzdelemre is áldozni akar.

Bin Talal nem tölt be kormányzati funkciót. A befektetésekkel foglalkozó Kingdom Holding Company elnöke, ezért előszeretettel nevezik hazájában az arab Warren Buffettnek.

Különböző mértékben tulajdonosa a Four Season Hotels láncnak, a Citigroupnak, a Twitternek és az Apple-nek. A herceg külön hangsúlyozta, hogy magánvagyonát teljesen elkülönítve kezelik, nincs semmilyen összefonódás az üzleti vállalkozásaival.