Elindult a Startup Campus London tavaszi szemesztere. Az Enterprise Hungary és a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő együttműködésében megvalósuló programban a tehetséges magyar fiatalok kapnak segítséget vállalkozási ötletük fejlesztéséhez, megvalósításához.

A Startup Campus London elnevezésű inkubációs program 2016-ban, a „Londonban a magyar tehetségekért program” keretén belül indult. A szervezők a képzésbe bekerülők részére négy szombati alkalomból álló térítésmentes kurzust biztosítanak Londonban, a világ egyik legsikeresebb egyetemi inkubátorában, az Imperial College London Campusán – derül ki az Enterprise Hungary közleményéből.

Az első workshop során a képzésbe bekerült 13 fiatal bemutatta ötleteit a szakmai mentoroknak, majd az üzleti ötlettől, az üzleti modellezésen át a vállalkozói csapat felépítéséig tanultak és végeztek gyakorlatokat. A kurzus további három alkalmával a fiatalok a piackutatás, marketing, eladás és pénzügyek területét, valamint az angliai és magyar vállalkozás indítás folyamatával is megismerkedhetnek.

A négy alkalmas szombati képzéseket 2017. június 10-én „demo day” zárja, melyen a kurzuson résztvevő legjobb vállalkozói ötletek szakmai zsűri előtt mutatkozhatnak be. A legjobb csapatok a Hiventures által kínált 9 millió forintos befektetési ajánlatot is kaphatnak.