Magyar győzelem született a nemzetközi női startup verseny utolsó, budapesti elődöntőjében: a hét csapat közül a MagikMe bizonyult a legjobbnak. Az integrált játszótéri élmény elterjesztésén dolgozó csapat bejutott a Women Startup Competition júliusi londoni döntőjébe.

A MagikMe terveit a közönség is hatalmas tapssal díjazta. A startup olyan játszótéri modell megalkotásán dolgozik, ahol sérült és egészséges gyermekek együtt játszhatnak. Alapvető célja, hogy azoknak a családoknak is lehetővé tegye a hétköznapi közös szórakozást, akik mozgássérült gyermekeket nevelnek, valamint, hogy játékaik segítségével a társadalmi integráció minél hamarabb, már óvodás kor előtt elinduljon.

A MagikMe bebizonyította, hogy lehetséges olyan eszközök tervezése, amelyek minden gyermek számára szórakoztatóak, valamint biztonsági szempontból is megfelelnek a fogyatékkal élő és az egészséges gyermekek igényeinek. Jelenleg két játszótéri termékkel vannak jelen a hazai piacon, amelyek fővárosi és vidéki játszótereken egyaránt megtalálhatóak. Emellett már fejlesztik harmadikuk terméküket is, egy speciális „Trió” hintát, amelyen a gyermekek egymást hajthatják majd.

A MagikMe csapatában megtalálható designer, gyermekpszichológus, kommunikációs szakember, szervezetfejlesztő, pályázatíró és kreatív szakember. A Women Startup Competition londoni döntőjétől elsősorban kapcsolatépítési lehetőségeket várnak, és nemzetközi törekvéseiket nagyban segítheti majd a külföldi megmérettetés, csak úgy, mint a skateholderekkel való találkozás.

A második helyezett a HeatVentors csapata lett, akik egy környezettudatos hőenergia generátor építésén dolgoznak, amely csökkentett szénmonoxid kibocsájtással és alacsony költséggel üzemel. A harmadik helyen a Gather Interior végzett. A csapat egy életmód applikáció fejlesztésén dolgozik, amely életterek funkcionális és esztétikus berendezését hivatott támogatni, szekértő bevonása nélkül.

Magyarország első női startup-versenye, a Women Startup Competition célja a női cégalapítók támogatása és a női jelenlét fontosságának hangsúlyozása a startup szektorban. A verseny ugyanúgy nyitott nők és férfiak számára, mindössze egyetlen feltételnek kell megfelelni: a startupok legalább 50 százalékban hölgy tagokból kell, hogy álljanak. A verseny eddigi története alatt a nevezések száma a triplájára emelkedett, az elmúlt négy évben pedig több mint 1 millió 360 ezer dollár értékű befektetési forráshoz juttatták a nyertes vállalkozásokat.

Finnország, Lengyelország, Csehország, Anglia, Németország és Ausztria nagyobb városaiban, és a Budapesten megrendezett elődöntők győztesei egyenes ágon jutottak be a londoni döntőbe. A versenyre való jelentkezés az elődöntőkkel azonban nem zárult le, április 4-ig online is lehet jelentkezni a WSC oldalán, ahonnan további hét csapat (egy közönségszavazás útján) jut tovább a londoni döntőbe.

„Számomra a legnagyobb dilemma, hogy kiválasszam a személyes kedvencemet, mert 1-2 csapat kivételével mindegyikben ott látom a jövőbeli potenciált. Nagy örömmel tölt el, hogy a Budapesten megmérkőző hazai és külföldi versenyzők közül olyan magyar startup jutott a londoni döntőbe, és reményeim szerint egy hatalmas lépéssel közelebb a nemzetközi sikerhez, amelyik bizonyítja, hogy a társadalmi érzékenység és egy profi üzleti modell egymást nem kizáró tényezők” – mondta Müller Tamás, a verseny alapítója.