A gyáli ipari parkban vásárolt logisztikai ingatlant az OTP Ingatlanbefektetési Alap. Ez két hónapon belül már a második raktárbázis, amelyet az alap megvett.

Két hónapon belül két nagy értékű logisztikai ingatlannal bővült az OTP Ingatlanbefektetési Alap portfóliója: a 30 ezer négyzetméteres győri raktárbázis után most egy 35 ezer négyzetméteres gyáli ingatlant vásárolt az alap, ez jelenleg a legnagyobb alapterületű épület a portfóliójában. A 16 hektáros telken elhelyezkedő ingatlan 100 százalékos kihasználtság mellett működik – közölte az OTP.

Az elmúlt öt évben meglehetősen átrendeződött Budapest logisztikai térképe. Egyre több bérlő választja a dél-pesti régiót, az autópálya, a repülőtér és a multinacionális vállalatok közelsége miatt – mondta a tranzakció kapcsán Tóth Balázs, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő vezérigazgató-helyettese. Hozzátette: a hazai logisztikai ingatlanok iránt évek óta folyamatosan növekszik a kereslet, így az „A” kategóriás, jó lokációjú logisztikai ingatlanok hosszú távon is fenntartható hozamtermelési képességgel bírnak.

A bérlői mix túlnyomó részét multinacionális vállalatok alkotják, az épület belső szerkezete az ő speciális raktározási és műszaki igényeik szerint lett kialakítva. Ez nem jelent mást, mint hogy a bérlők többsége hosszú távra rendezkedett be az ingatlanban, ami erősíti az OTP Ingatlanbefektetési Alap jövedelemtermelésének stabilitását.

Az elmúlt hónapokban rekordmennyiségű tőke áramlott az OTP Ingatlanbefektetési Alapba, amely a forrást jelentős részben ilyen kiemelkedő adottságokkal rendelkező ingatlanokba szeretné fektetni a jövőben. A portfóliófejlesztés keretében jelenleg is folyik egy hasonló méretű tranzakció előkészítése, amivel az alap jövedelmezőségének további növelése a cél – tette hozzá Tóth Balázs.