Márton napi vigasságok, Orchidea- és Bromélia kiállítás, szalonnasütés és forralt bor a belvárosban, Szolnoki Csokoládéfesztivált és Nemzetközi Csokoládétalálkozó, Sütemény- és Tortafesztivál, Szegedi Jazz Napok és Marie Claire Fashion Days: a hét programjaiból ajánljuk.

2016. november 10-13. Márton napi Borfesztivál (Budapest)

Magyarország egyik legnevesebb szállodája, a Danubius Hotel Gellért már hatodik alkalommal rendezi meg a Márton napi Borfesztivált. A rendezvényen Butik sörfesztivál, Márton napi After party, Lakosztályétterem, Sajtkurzus, Márton napi Sunday Brunch, Sör és bortúra, valamint, kiváló borászatok, gasztro-kiállítók és koncertek várják a vendégeket.

2016. november 10-13. Orchidea és Bromélia Kiállítás (Budapest)

A Magyar Orchidea Társaság idén ősszel is megrendezi nagysikerű orchidea- és bromélia kiállítását a Vajdahunyadvárban. Különleges kiállítás az ez évi, hiszen idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját a Magyar Orchidea Társaság, a közösség, amely hazánkban terjeszti az orchideák termesztésének kultúráját és megannyi varázslatos kiállítás keretében mutatta be ezeket a lenyűgöző növényeket a magyar közönség számára.

2016. november 10-13. Belvárosi Szalonnasütés & Forralt Bor Fesztivál (Budapest)

Ősszel ki ne szeretné a tűz melegét? Vagy a finom szalonnazsíros kenyér illatát? Esetleg egy pohár finom forralt bort? És mindezt kényelmes körülmények között, fűtött sátorban elfogyasztani? A Ráday utcában a szabadtéri tűzrakás és sütögetés után mindenki elfogyaszthatja azt, amit elkészített. És akinek még így sem sikerült felmelegedni igazán, helyben készített forralt bor kínálatból választhat.

2016. november 11. Bónusz Electronic Music Festival (Budapest)

A Hungexpon rendezett Bónusz Electronic Music Festivalon közel negyven dj és producer mutatkozik be a nemzetközi és hazai szcéna legjavából. Az évről-évre Magyarország leglátványosabb eseményeként emlegetett Bónusz idén sem enged a megszokott igényességből, hiszen a legnagyobb előadók mellett elképesztő vizuális- és lézer show fog társulni az estéhez.

2016. november 11-12. Szegedi Jazz Napok (Szeged)

A Szegedi Jazz Napok minden évben a műfaj kiemelkedő hazai eseménye, melyet a live-jazz valódi értékei, a minőségi koncertek, az igényes művészválasztás, az eredeti és virtuóz muzsikusok tettek ismertté. Idén az amerikai post-bop szupergroup, a The Cookers, a free-jazz legjobb ütőse, Hamid Drake, valamint a Polish-jazz jelenlegi legnagyobb sztárja, Wojtek Mazolewski áll a fesztivál fókuszában. A hazai élmezőnyt Balázs Elemér, Borbély Mihály és Tóth Viktor zenekarai képviselik, míg szegedi színekben Haraszti Ádám nemzetközi együttese, a Unity First mutatkozik be.

2016. november 12. Mitiszol Fesztivál (Budapest)

Az autentikus borokat népszerűsítő Terra Hungarica hatodik alkalommal rendezi meg nagyszabású, mégis emberi léptékű kóstolóját, amely évről évre igyekszik többet kínálni mindazoknak, akiknek nem mindegy, hogy mi kerül a poharukba. Idén sem lesz ez másként, hiszen az alapnak számító Terra Hungarica tagokon (11 borvidék, 30 bortermelő) túl, idén már külföldi borászok is kiállítanak majd Európa számos kiemelkedő borvidékéről. A több mint 100 bor mellett, hasonló szellemiségben készült italokat és ételeket is kóstolhatnak majd azok, akik jegyet váltanak a rendezvényre.

2016. november 11-13. Szolnoki Csokoládéfesztivál és Nemzetközi Csokoládétalálkozó (Szolnok)

A 2010-ben első alkalommal megrendezett kiállítás egyik motorja volt a hazai kézműves csokoládé szakma robbanásszerű fejlődésének. Mostanra nem csak Magyarországon, hanem már a világversenyeken is bizonyított, díjnyertes kézműves csokoládékészítőink vannak. A szakma és közönség részéről is már a kezdetektől nagy érdeklődés kíséri a rendezvényt. A sikernek és a töretlen fejlődésnek köszönhetően az idei évben valóságos program-kavalkád várja a látogatókat.

2016. november 12-13. Sütemény- és Tortafesztivál (Budapest)

A Millenáris Központ ad helyet idén is a Sütemény- és Tortafesztiválnak, a B csarnok épülete átalakul egy lenyűgöző desszert szalonná, ahol a hagyományos sütemények mellett a cupcake-ek és tartelette-ek a brownie-k, a cake pop-ok, macaronok és csodálatos design torták várják az édesszájúakat, hogy megkóstolják vagy hazavigyék.

2016. november 11-13. Marie Claire Fashion Days (Budapest)

A Marie Claire magazin 2016-ban nyolcadik alkalommal rendezi meg a három napos Marie Claire Fashion Dayst. A Marie Claire Fashion Days a hazai divatélet és a magyar tervezők legfontosabb seregszemléje – nagynevű dizájnerek, feltörekvő tehetségek és világmárkák tolmácsolásában ismerhetjük meg a jövő évi trendeket. A rangos divathétvége izgalmas programokkal és fantasztikus show-kal vár.

2016. november 11-13. Márton-napi Libalakoma (Hajdúszoboszló)

November második hétvégéjén Márton napi torkoskodás vár mindenkit három napon keresztül Hajdúszoboszlón. Márton nap alkalmából új borral és libából készült ételekkel várják a látogatókat a Márton Napi Libalakoma vendéglátói. A rendezvényen a libából készített ételek választéka mellett a magyar pincészetek újbor kínálatából is válogathatnak a látogatók. A liba napi lakoma az év záró gasztronómiai eseménye Hajdúszoboszlón, mely több zenés és kulturális programmal is szórakoztatja az érdeklődő közönséget.