Lezárult a Startup Campus Inkubator első, 22 vállalkozást támogató inkubációs és befektetési programja.

A Startup Campus Inkubator Zrt. közlése szerint a projektet több mint 527 millió forint uniós és állami támogatás segítette. A nyerteseket több száz jelentkezőből választották ki, országszerte 34 tudásmegosztó rendezvényt és 6 versenyt tartottak.

A Startup Campus a program lezárását követően új keretek között támogatja tovább a legjobb vállalkozásokat – írták.

A honlapjukon olvasható beszámoló szerint a 2017-ben kezdődött, debreceni központú projekt 80 százalékát fedezte a támogatási összeg, amelyből 419,4 millió forint volt a vissza nem térítendő, induló vállalkozásoknak továbbítandó támogatás. A társaság foglalkoztatásbővítés ösztönzésére, valamint vállalkozói és ipari inkubációs szolgáltatások fejlesztésének támogatása is nyert támogatást.

A Startup Campus Inkubator Zrt.-t az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. alapította, hogy inkubációs programokkal felgyorsítsa a piacképes innovációk és vállalkozások fejlődését, és biztosítsa ehhez a kezdeti tőkefinanszírozást. Befektetőként 5 milliótól 64 millió forintig terjedő csomagokkal támogat kezdő vállalkozásokat, önálló kihelyezései mellett társbefektetéseket is szervez.

(Forrás: MTI)