A Dôvera magán egészségbiztosító az idén is közzétette a szlovákiai kórházak színvonalával kapcsolatos közvélemény-kutatása eredményeit. A betegek leginkább a kórházi étkeztetéssel elégedetlenek.

A kórházakat az iskolák tanulóihoz hasonlóan egy 1-5 skála alapján értékelték, az 1-es jelentette a legjobb, az 5-ös a legrosszabb minősítést. Az általános értékelése során kiállított érdemjegy 1,66, ami a 2014. évi 1,72 érdemjegyhez képest némi javulást mutat – írja a hirek.sk.

A legnagyobb intézmény, a Pozsonyi Egyetemi Kórház több kategóriában is a legrosszabb értékelést kapta. „Sajnálattal tölt el bennünket, hogy a legkeresettebb szlovákiai kórházként – évi 103 ezer beteggel és az ország legnagyobb szülészetével – a Dôvera pacienseinek értékelése alapján mégis  csupán egy kevésbé hízelgő helyezést sikerült elérni” – reagált az eredményekre a kórház.

Hosszú távon a kórház egyedüli megoldásnak egy új, modern, hatékonyan üzemeltethető kórház felépítésében látja.

Az elmúlt évhez hasonlóan a betegek az idén is az étkezést értékelték a legrosszabb érdemjeggyel. Míg 2015-ben az átlagérték 2,10 volt, 2014-ben 2,25, egy évvel korábban, 2013-ban pedig 2,19.

A legjobbak: Nukleáris és Molekuláris Medicina Intézete – Kassa, a besztercebányai Szt.Agáta Pro Care Mammacentrum, a homonnai ORL.