A tervek szerint tavasszal kezdik forgatni Leonardo DiCaprio főszereplésével a Putyin című filmet. A Knightsbridge Entertainment egyelőre nem árulta el, hogy kiket nyert még meg a produkcióhoz.

Lenin? Raszputyin? Putyin? Leonardo DiCaprio januárban a Welt am Sonntagnak adott interjúban azt mondta, hogy szívesen eljátszaná valamelyiküket. Keddi hírek szerint nem kell sokat várnia arra, hogy Vlagyimir Putyint alakítsa, mert elfogadta a Knightsbridge Entertainment ajánlatát a főszerepre. A cég kedd este cáfolta az információkat, annyit közöltek, semmilyen bejelentést nem tettek. Egyelőre annyit árultak el, hogy egy két Oscar-díjas rendezőt nyertek meg a produkciónak. A stáblistát később teszik közzé.

A forgatókönyvön 2015-ben kezdtek el dolgozni, az utolsó simításokat végzik. A forgatást tavasszal kezdik, a bemutatót 2017 elejére tervezik.

A felvételeket Oroszországban, Németországban és az Egyesült Államokban készülik majd, végigkísérve Vlagyimir Putyin pályáját, azt bemutatva, hogyan lett egy valamikori KGB-tisztből a nagyhatalom elnöke. Az államfő tud a készülő filmről, 2010-ben Szentpéterváron találkozott is a színésszel, de akkor állítólag a politikáról egyetlen szó sem esett, főleg a tigrisek megmentése volt a téma.

Leonardo DiCaprio (41) többek között a Titanic és a Wall Street farkasa című alkotásban nyújtott kimagaslót. Idén a legjobb színész kategóriában Oscar-díjra jelölték a Visszatérő filmbeli alakításáért.