Az ipari termelés volumene 0,6 százalékkal haladta meg 2016 novemberében az egy évvel korábbit. Az előző hónaphoz viszonyítva az ipari kibocsátás 0,9 százalékkal emelkedett.

A magyar ipari termelés 2016 első tizenegy hónapjában egy százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Schindele Miklós, a KSH főosztályvezető-helyettese az adatok ismertetésekor elmondta: a járműgyártás gyengébb teljesítménye nyomja rá a bélyegét az ipari termelés alakulására. Hozzátette, hogy viszonylag nagyobb növekedés volt a másik, a termelésben és az exportban egyaránt nagy súlyú ágazatban, a számítógép és elektronikai termékek gyártásában.

Az ipari termelés tavaly októberben 2,1 százalékkal, szeptemberben 3,7 százalékkal maradt el a megelőző év azonos időszakához képest, a kiigazítatlan és a munkanappal kiigazított adatok szerint egyaránt. Tavaly a kiigazítatlan adatok szerint az első tizenegy hónapból ötben nőtt az ipari termelés, a munkanappal kiigazított adatok szerint hét hónapban mért növekedést a KSH. (MTI)