Kilenc millió eurót fektet be az Uber Lengyelországban, ahol megnyílik az első közép-európai tudásközpont. A központ jövő év januárjától üzemel Krakkóban, ahol 140 olyan, több nyelven beszélő szakembert alkalmaznak majd, akik az Uber működését támogatják Kelet-Közép-Európában.

A régióban ez az Uber első, Európában pedig a második tudásközpontja (az írországi Limerick városában működik még hasonló iroda). A többnyelvű központ biztosítja majd, hogy az európai, közel-keleti és afrikai régió (EMEA-régió) utasai és autós-partnerei a lehető legtökéletesebb támogatást kapják. Az Uber már keresi a tudásközpont jövőbeni munkatársait.

Az Uber 16 hónappal ezelőtt indult Lengyelországban, és ma már öt városban (Varsó, Krakkó, Trójmiasto, Wrocław, Poznań) működik. A szolgáltatást a lengyel felhasználók jól fogadták; az utasok 95 százaléka elégedett az Uberrel, az autós-partnerek 93 százaléka pedig ajánlaná másoknak a szolgáltatást.

„Nem volt nehéz döntés, hogy az új tudásközpontunkat Krakkóban nyissuk meg. Lengyelország híres arról, hogy örömmel fogadja az innovációt, továbbá stratégiai piac is az Uber számára. Örülünk annak, hogy olyan városokba invesztálunk, ahol az Uber már működik, így biztosítva minél több ember számára új munkalehetőséget” – mondta Jambu Palaniappan, az Uber regionális igazgatója.

Az Uber ma már a világ 66 országában és 361 városában működik, naponta körülbelül 3 millió utazást bonyolít. Budapesten 2014 késő ősze óta van jelen a cég, jelenleg kb. 70 ezer magyar használja az alkalmazást a fővárosban, de a számuk rohamosan növekszik.