L. Simon László, Lánczi Tamás és Tallai Gábor szerkesztőbizottsági megbízatása lejárt, írja közleményében a Figyelő. Az új főszerkesztő: Lánczi Tamás.

A javaslatok kidolgozásáért felelős szerkesztőbizottság ajánlásokat tett a szerkesztőségnek az újság vizuális és strukturális átalakítására, amelyet a lap munkatársai megvitattak és módosított formában elfogadtak – írja a KreatívOnline.

A megújulás mind az online, mind a print változatot érinti. A szerkesztőbizottság ezzel a feladatát elvégezte és megbízatása lejárt. A lap főszerkesztői feladatait Lánczi Tamás látja el – olvasható a Figyelő online-on megjelent közleményben. 

Miután Schmidt Mária decemberben megvette a Figyelőt, 2017 első hónapjának végén kinevezett egy háromtagú szerkesztőbizottságot a lap élére. Ennek tagjai a századvéges Lánczi Tamás, L. Simon László ex-államtitkár és Tallai Gábor, a Terror Háza programigazgatója voltak.

Ezt követően mondott fel Brückner Gergely, a lap vezető politikai-gazdasági újságírója, valamint Lambert Gábor főszerkesztő. A most megjelent közlemény aláírói – a szerkesztőség nevében – Lánczi Tamás, Kamasz Melinda és Brückner Gergely.