Várják a leendő bérlők jelentkezését a jövő szeptemberben nyíló új újpesti piac árusító helyeire. A bérleti feltételeket a jelentkezők függvényében határozzák majd meg.

Az új piacnak helyet adó komplexum építése 2015 novemberében kezdődött, a beruházás ötmilliárd forintból valósul meg, finanszírozója a IV. kerületi önkormányzat. A hatszintes létesítmény a tervek szerint vegyes komplexum lesz. A vásárcsarnok és piac felett egy kulturális központot alakítanak ki, amely a kerület közösségi tereként is működik majd, legalsó szintjén egy mélygarázs is épül. 

Az épületegyüttes kialakításánál fontos szempont volt a környezetvédelem és az energiatakarékosság, így például fűtéséhez olyan rendszert építenek ki, amely szennyvízhőt hasznosít. A közlemény szerint a több mint 20 ezer négyzetméteren épülő piac a Szent István tér korszerűsítésének a része, amely 10 évvel ezelőtt kezdődött és várhatóan még 4-5 évig tart. 

Az épületet a Firka Építész Stúdió Kft. tervezte, a mélyépítési, út- és közműépítési munkák kivitelezője a Hídépítő & Soletanche Bachy Mélyalapozó Kft., a szerkezet-, magas- és belsőépítési munkálatokat a Kalotherm Építőipari Zrt. végzi. (MTI)