Pályázatot írt ki a felszámoló az SCD-csoport siófoki kempingjére. A több mint nyolc hektáros Ifjúság irányára egy év alatt közel 200 millióval csaknem 754 millió forintra csökkent.

Egy év után újra nekifut a siófoki Ifjúság kemping értékesítésének az ingatlant tulajdonló Modern Architectural Park Kft.-t felszámoló F1 Consulting Kft. A dél-balatoni város központjától kilenc kilométerre, Siófok-Sóstó városrészben, a névadó horgásztó mellett fekvő közel 8,3 hektáros terület irányára ezúttal 753,92 millió forint. A felszámoló tavaly tavasszal még 942,4 millió forintért keresett vevőt az ingatlanra, ám arra a pályázatra végül egyetlen ajánlat sem érkezett.

A kempingben egy tucat komfortos ”nagyházat”, valamint 47 komfort nélküli ”kisházat”, továbbá  280 sátor- és 280 lakókocsi helyet alakítottak ki. Az üzemszerű működést portaépület, főépület, raktár és dolgozói szállásépület teszi teljessé. A felszámoló tájékoztatása szerint összességében a kemping műszaki állapota átlagos, karbantartása megoldott. Az ajánlatokat március 31-től április 17-ig lehet benyújtani.

Az Ifjúság kemping ahhoz az SCD-csoporthoz tartozott, amely a 2000-es évek közepén felvásárolta a Balaton meghatározó turisztikai cégeit, a Siotourt, a Zalatourt és a Balatontouristot – a siófok-sóstói Ifjúság kemping például ez utóbbi céggel került a csoporthoz. (Csakúgy, mint egy másik siófoki létesítmény: az Aranypart kempinget három évvel ezelőtt sikerült értékesíteni egy másik SCD-érdekeltség felszámolási eljárása során.)

A „touros” cégekkel több tucat balatoni turisztikai létesítmény került az SCD-hez, zömében önmagukban kevésbé értékes kempingek, diákszállások, hotelek. Az ingatlanok egy részét eladták, míg a balatoni kempingeket külön-külön projektcégekbe szervezték, és a területeken összesen 100-150 milliárd forintos fejlesztést terveztek, üdülőfalut, apartmanházat, wellness hotelt kívántak építeni a területeken.

Az évtized végére azonban az SCD balatoni tervei és velük az egész cégcsoport összeomlott. A pénzügyi majd gazdasági krízis miatt az egyik befektető, az ír Quinlan Private ingatlanalap kiszállt a projektből. Ezt követően, az utóbbi években sorra indultak a felszámolások a balatoni kempingeket tulajdonló cégek ellen, így jutott erre a sorsra a Modern Architectural Park Kft. is.