A NAV baranyai pénzügyőrei EKÁER ellenőrzés során Udvar térségében hűtőszekrények közé rejtett 895 karton adózatlan cigarettát foglaltak le egy szerb rendszámú tehergépjármű rakteréből – tájékoztatott az adóhivatal.

A NAV baranyai pénzügyőrei EKÁER ellenőrzés során Udvar közelében állítottak meg egy szerb rendszámú tehergépkocsit, amely a fuvarokmányok szerint 63 darab hűtőszekrényt szállított Szerbiából Németországba.

Az elvégzett kockázatelemzés adatai alapján a tehergépkocsi teljes átvizsgálása mellett döntöttek a hivatal munkatársai és a raktérben a hűtőszekrények közötti üres területeken 895 karton (179 000 szál) szerb zárjegyes, Marlboro cigarettát találtak, amelynek eredetét a gépkocsivezető nem tudta igazolni.

A pénzügyőrök az adózatlan cigarettát, illetve jövedéki biztosítékként a 63 darab hűtőszekrényt lefoglalták, és orgazdaság elkövetésének gyanúja miatt büntető eljárást kezdeményeztek a feladó cég ellen. A feljelentéssel egyidejűleg 27 millió forint jövedéki bírságot is kiszabtak.