Egyelőre nincs okuk a panaszra a magyarországi nyári fesztiválok szervezőinek, a piac azonban lassan telítődik, bár a kisebb vidéki rendezvények egyelőre dinamikus látogatószám-növekedésről tudnak beszámolni.

Lassan megtelik hazánkban a fesztiválpiac – írja a Magyar Hírlap. Az újság arról számol be egy szakmai kerekasztal-beszélgetés nyomán, hogy jól teljesítenek Magyarországon a nyári fesztiválok, de a piac lassan telítődik. A zenei fesztiválok képviselői egyetértettek, hogy a programok időjárásfüggők. Maszlavér Gábor, az EFOTT szervezője elismerte, veszteségesek voltak az idén, mivel a négynapos fesztiválból csak fél nap volt, amikor nem esett az eső.

A vidék ugyanakkor egyre jobban teljesít: ugyan a fővárosi Sziget Fesztivál a legnagyobb hazai rendezvény, de a debreceni Campus és a mezőtúri East Fest szervezői is dinamikus látogatószám-növekedésről számoltak be. Miklósvölgyi Péter, a Campus szervezője elmondta: a kisebb fesztiválok dilemmája, hogy sok fesztiválozót nem érdekelnek a fellépők. A kérdés tehát, hogy csábítsanak-e a szervezők drágább fellépőket a rendezvényekre, és ezzel kockáztassák-e a magasabb jegyárakat. (MTI)