Erdők hete, OktóberPest TangoFest, Velemi Gesztenyeünnep, Kürtőskalács Fesztivál, Oktoberfest Sörfesztivál, Borhíd Fesztivál, Világsakkfesztivál, Gőzgombóc Fesztivál, Nemzetközi macskakiállítás, Az olvasás éjszakája, KockaFeszt, Gombanapok: a hét programkínálatából ajánljuk.

Október 3-9. Erdők hete

Az Erdők Hete programsorozatot az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Erdei Iskola Szakosztálya indította útjára, a programok alapját az erdészeti erdei iskolák tananyaga, módszertana adja. A vezetett túrák, terepi foglalkozások, játékos vetélkedők mellett ma már erdei koncert, sportverseny, erdei nyílt nap és különféle akciók is színesítik a kínálatot.

Október 6-9. VI. OktóberPest TangoFest (Budapest)

Budai László és a Tangó Táncszínház 2004-óta rendez tangófesztiválokat Budapesten. A fesztiválok célja, hogy külföldi és magyar művészek segítségével közelebb hozza a tangót a nagyközönséghez: szórakoztatni, oktatni és közben megfejteni a titkot.

Október 7-9. Velemi Gesztenyeünnep

A Kőszegi-hegység legjellegzetesebb növénye a szelídgesztenye, a vonzó és értékes helyi termék. A Velemi Gesztenyenapokat idén 3. alkalommal rendezi meg a község önkormányzata a falu fő utcáján, a Rákóczi utcában.

Október 7-9. IV. Kürtőskalács Fesztivál (Budapest)

A Kürtőskalács Fesztivál igazi hagyományőrző gasztro-kulturális esemény. Célja az eredeti erdélyi-magyar, faszénparázson sült kürtőskalács és annak a több mint kétszáz éves hagyományos készítési módjának megismertetése úgy a hazai, mint a külföldről hozzánk látogatók számára. 

Október 7-9. VI. Oktoberfest Sörfesztivál (Zalaegerszeg)

Az Oktoberfest Sörfesztivál idén is szeretettel várja vendégeit Zalaegerszegen. Sörkultúra bemutatása, programok minden korosztálynak, kiállítás és fesztivál egyben. Ingyenes gasztronómiai és kulturális fesztivál. Az Októberfest Sörfesztivál Zalaegerszeg egyik legkedveltebb és legvonzóbb fesztiválja, közel 30 000 négyzetméteren.

Október 7-9. Borhíd Fesztivál (Esztergom)

Több mint 20 borász kiállító, több mint 100 féle bor, koncertek, kísérőprogramok és fotókiállítás várja a Borhíd Fesztivál és Borünnep vendégeit a Mindszenty téren, a Kossuth hídon, az Erzsébet parkban és a Kis-Duna sétányon. A hagyományőrző szüreti mulatságokkal szemben a Borhíd minden ízében „fiatal”. A korosztály körében népszerű előadókat igyekszik összekapcsolni a második generációs borászokkal is.

Október 8. Világsakkfesztivál (Budapest)

A Polgár Judit által szervezett fesztivál évről évre bemutatja a sakk érdekességét, szépségét. Idén már 80 országból csatlakoztak személyek, és a világ számos nagyvárosában lesznek párhuzamos rendezvények. Budapesten a Várkert Bazárban ingyenes fesztivál keretében gyülekeznek a sakkbarátok, akiket 2000 négyzetméteren számos rendezvény és érdekes esemény vár majd.

Október 8. X. Gőzgombóc Fesztivál (Geresdlak)

Egy sváb specialitásnak, a gőzgombócnak hódolnak a baranyai Geresdlakon, ahova több ezer érdeklődőt várnak sok szeretettel az immár tizedik gőzgombócfesztiválra. Fellépők: Péter Szabó Szilvia és a Tankcsapda.

Október 8-9. Nemzetközi macskakiállítás (Győr)

A Dunacenterben idén ősszel is bemutatkoznak a 12-16 ország különleges cicái. A verseny mellett lesz fajta-bemutató, ahol ismertetik, miben hasonlítanak, illetve miben különböznek az egyes fajták. A kiállításon beszerezhetőek a legjobb macskaeledelek, macskajátékok és macskás kerámiák is. Lehetőség lesz árva kiscicák örökbefogadására is.

Október 8-9. Az olvasás éjszakája

Az Olvasás Éjszakája helyszínei ismert könyvesházak, a rendezvénnyel azokra a helyekre visznek nagy tömegeket, ahol a fesztivál ideje után is találkozhatnak az magyar írott kultúra műveivel. Ezen a napon az ország könyvesboltjainak egy része meghosszabbított nyitva tartással várják a vásárlókat.

Október 8-9. KockaFeszt (Pécs)

A KOCKAFESZT egy családi hétvége LEGO-rajongóktól LEGO-rajongóknak. „Miután láttad a kiállítást, felkeresheted a tematikus játszóházak egyikét és Te magad is alkothatsz. Kreativitásodat építőversenyeken is megmutathatod.”

Október 8-9. XIII. Gombanapok (Bükkszentkereszt)

A Bükkszentkereszti Gombanapok a jól megszokott helyi ízekkel gombás ételekkel, gomba túrákkal, gombakiállítással, főzőversennyel, számtalan családi és gyerekprogramokkal vásári forgataggal és sok meglepetéssel várja a látogat