Ingyenes koncertek, filmvetítések és irodalmi estek is várják a látogatókat a budapesti Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ Capa pop-up elnevezésű, csütörtökön induló kulturális programsorozatán.

Január 26-tól március közepéig minőségi koncertek, irodalmi beszélgetések, slam poetry programok és filmvetítések lesznek a Nagymező utcai épület rendezvénytermében. A programok ingyenesek, a helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

Az első napon Kiss Tibor Noé és Szabó T. Anna írókkal beszélget az otthoni férfi-női szerepek dinamikájáról a Margó Fesztivál képviseletében Valuska László, majd greCSÓKOLlár címmel Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László közös dalokat és új novellákat is felvonultató estjére várják a látogatókat. A program különlegessége, hogy Kollár-Klemencz László prózaíróként, Grecsó Krisztián pedig dalszerzőként is bemutatkozik. Pénteken Hajdu Szabolcs Ernelláék Farkaséknál című díjnyertes filmjét vetítik, amelyet beszélgetés követ a rendezővel és feleségével, Török-Illyés Orsolya színésznővel. Ezt követően Barabás Lőrinc ad egyéni koncertet, billentyűkön, trombitán és laptopon szólaltatva meg dalait.

Február 17-én a Capa Központ kortárs finn fotókiállításán tartanak tárlatvezetést, majd a Vírus Klub estje következik, amelynek a kiállításhoz kapcsolódva a függetlenség lesz a témája. Február 18-án Vranik Roland új filmjét, a magyar társadalomba beilleszkedni próbáló, afrikai bevándorló történetét bemutató Az állampolgár című alkotást vetítik, majd a rendezővel való beszélgetés után Robert Capa képeiből merítő slam poetry est következik.

Március 16-án Röhrig Gézával Ágoston Zoltán, a Jelenkor főszerkesztője beszélget, majd ismét a költészeté lesz a színpad és Apokalipszis most címmel a háromszoros Oscar-díjas operatőr, Vittorio Storaro képeit ihletként használva verselnek a meghívott slammerek. Az utolsó napon, március 17-én Bereczki Csaba kreatív dokumentumfilmjét, az amerikai születésű klezmerzenészekről és európai gyökereikről szóló Soul Exodust lehet megnézni és meghallgatni, majd a Capa pop-up programsorozat Iamyank koncertjével zárul. (MTI)